Workshop JAPONSKÉ SUSHI
s MISTREM SVĚTA
Jít si za svým snem a dosáhnout úspěchu! To je Jakub Horák, usměvavý sympaťák ...
Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Jakub tu svou k japonské kuchyni objevil už v šestnácti letech a od té doby ji rozvíjí na nejvyšší úrovni.
V sedmnácti letech začal stážovat ve vyhlášené pražské restauraci YAMATO, kde se rychle vypracoval, a ve dvaadvaceti si sbalil kufry a vyrazil studovat japonskou gastronomii do Kjóta na prestižní školu Taiwa. Po úspěšném absolvování působil v tamní proslulé restauraci Kaisek しち十二候 (Shi chi jū ni kou – "72 ročních sezón") a stal se historicky prvním Čechem, který složil zkoušky z japonské kuchyně.
V roce 2022 postoupil z pařížské kvalifikace soutěže Washoku World Challenge až do finále v Tokiu, kde vybojoval titul Mistra světa v japonském vaření pro roky 2023–24. Následně si odvezl další ocenění z kuchařského klání v Kjótu, kde opět potvrdil, že i jako Evropan umí ctít a rozvíjet japonské tradice. V roce 2023 ukončil působení v restauraci YAMATO a naplno se začal věnovat kurzům vaření, cateringům, poradenství a privátnímu vaření. A nyní získal další pracovní příležitost jako sous-chef (zástupce šéfa) v Paříži v japonské restauraci, která získala ocenění MICHELIN 2024 (můžete se podívat - klikněte zde) .
A my si velmi vážíme, že Jakub, který je mimochodem "Plzeňák", přijal naši nabídku stát se lektorem JAPONSKÉ KUCHYNĚ v našem Kulinářském institutu Plzeň a to i přesto, že jeho program je opravdu nabitý. Japonská kuchyně není jen SUSHI, ale jako první jsme toto téma zvolili, protože sushi je u nás velmi oblíbené.
A tak vás společně s Jakubem teď můžeme pozvat na jeho první workshop u nás a tím je jeho jedinečný kurz přípravy sushi!
Naučíte se nachystat veškeré suroviny – od výběru čerstvých ryb a mořských plodů až po správně ochucenou sushi rýži. Za pomoci profesionálních tipů si postupně vyzkoušíte Nigiri zushi, Hoso maki a Ura maki. Těšit se můžete na krevety, tuňáka, lososa, mořského vlka a navíc si odnesete recept na oblíbenou japonskou vaječnou omeletu tamago yaki.
Pod Jakubovým vedením zvládnete sushi levou zadní, a navíc získáte cenné rady, kde v Česku sehnat ty nejlepší suroviny. Nepropásněte šanci učit se od Mistra světa a přihlaste se na workshop, který vás nadchne a posune vaše kulinářské dovednosti na novou úroveň.
Společně vyrobíte, ochutnáte a ještě si odnesete s sebou domů! Tak se na to připravte! Bude to jízda!
Časová náročnost workshopu 4 hodiny: od 16:30 do 20:30 (plus mínus)
Lektor: Jakub Horák
Termín workshopu:
Vhodné pro: každého, kdo se chce naučit JAPONSKÉ SUSHI a pracovat s mistrem světa!
Cena 4 hodinového workshopu v pondělí 24. 2. 2025:
3 900 Kč
Co s sebou? NIC! Jen dobrou náladu a úsměv! ... jo přeci jen něco - pohodlnou obuv. Zástěry zapůjčíme, pitný režim zajištěn. Už nyní se na vás společně s Jakubem moc těšíme!